Αντιδράσεις και από την Αργιθέα για το Αυλάκι

axeloos koilada

Το υδροηλεκτρικό στο Αυλάκι ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην γενική συνέλευση του Συλλόγου Γρυμπιανιτών που έγινε στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του «οι Αργιθεάτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο, ο οποίος τους ενημέρωσε τόσο για τις έως τώρα ενέργειες από την πλευρά του Δήμου Αργιθέας όσο και για το ότι δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί τίποτα, καθώς η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης ή μη της περιβαλλοντικής μελέτης.

Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας και ότι θα τεθεί το εν λόγω ζήτημα για ψηφοφορία. Σύμφωνα με τις προγραμματικές του δηλώσεις προεκλογικά, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε στο σώμα την επί της αρχής θετική του άποψη σχετικά με τα υδροηλεκτρικά ενώ είναι κατά των ανεμογεννητριών και δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπόψη την όποια απόφαση πάρει η γενική συνέλευση του χωριού, καθώς και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας πού θίγονται άμεσα» !

Το μεγαλύτερο μέρος των παρευρισκομένων Γρυμπιανιτώνμ συνεχίζει η ανακοίνωση, εξέφρασε τη διαφωνία του με την υλοποίηση του έργου, καθώς χάνονται σπίτια, περιουσίες και ήδη, όπως υπογραμμίστηκε, μαζεύουν υπογραφές για να αντισταθούν με κάθε μέσο και τρόπο στη  υλοποίηση του έργου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ήπιο κλίμα, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, και η επιχειρηματολογία ήταν πλήρης.

Η συνέλευση είχε απαρτία και στο τέλος έγινε μυστική ψηφοφορία με δικαίωμα ψήφου των  Σαράντα Δυο (42) παρόντων ταμειακώς τακτοποιημένων  μελών  του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΡΥΜΠΙΑΝΙΤΩΝ και το 94% ψήφισαν στο “όχι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ