Αντιδράσεις για τις μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας

panepistimiako nosokomeio

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία της περιοχής σύμφωνα με απόφαση της 6ης ΥΠΕ, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του Σωματείου Γενικών Γιατρών ΕΣΥ Ιωαννίνων.

Το Σωματείο αναφέρει ότι στην παρούσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει πίεση λόγω της πανδημίας κάτι που επιβεβαιώνεται και από την αναστολή λειτουργίας των Μονάδων Λοιμωδών.

Σημειώνει ότι τα Κέντρα Υγείας εξακολουθούν να λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα ενώ ο πληθυσμός που εξυπηρετούν τους θερινούς μήνες είναι αυξημένος.

«Θεωρώντας ότι η απόφαση δεν καλύπτει πραγματικές ιατρικές ανάγκες, αλλά περισσότερο τις ανάγκες λήψης των καλοκαιρινών αδειών των ιατρών του Παθολογικού τομέα, κάτι που είναι απόλυτα λογικό, αλλά κάτι στο οποίο κακώς ζητείται να δώσει λύση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας(ΠΦΥ), δικαίωμα σε καλοκαιρινές άδειες έχουν και οι ιατροί των Κέντρων Υγείας  και στο ΕΣΥ δεν μπορούν να υπάρχουν ιατροί πρώτης και δεύτερης διαλογής, ζητούμε ως σωματείο την άμεση αναστολή της απόφασης» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ