Αντιδράσεις για την φιλοξενία προσφύγων στο Κανάλι

bits kanali

bits kanali

Μετά την εγκατάσταση προσφύγων σε παραλιακά ξενοδοχειακά καταλύματα στη Λυγιά, τώρα ετοιμάζονται νέες αφίξεις στα παράλια του Καναλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ιδιοκτήτες μονάδων έχουν συμφωνήσει για την φιλοξενία προσφύγων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το γεγονός αυτό, που μάλλον στην αρχή υποτιμήθηκε από τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, τώρα εγείρει τις πρώτες αντιδράσεις.

Κι αυτό γιατί βλέπουν πλέον την νέα τουριστκή σεζόν να φτάνει και η παραμονή των προσφύγων στην παραλιακή ζώνη να παρατείνεται.

Η νέα Ένωση Ξενοδόχων της Πρέβεζας, εκφράζει την διαφωνία της και παράλληλα καταθέτει τις ανησυχίες της από τις εξελίξεις αυτές.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, δεν συμφωνεί με την μίσθωση καταλυμάτων εν όψει της τουριστικής περιόδου αλλά προτείνει την μεταφορά των προσφύγων σε μονάδες της ενδοχώρας.

“Δεδομένου ότι τα μηνύματα είναι πολύ θετικά για την φετινή τουριστική περίοδο και στοχεύοντας στον ποιοτικό Τουρισμό οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις επιλογές και συμφωνίες της κάθε ξενοδοχειακής μονάδας διότι μπορεί να έρθουν αποτελέσματα αρνητικά τόσο για τα καταλύματα όσο και για την περιοχή μας.

Η Ένωση θα είναι παρατηρητής για να ελέγχει την ομαλή διεξαγωγή παραμονής των προσφύγων όπως επίσης θα πρέπει και οι αρχές του τόπου να διασφαλίσουν την ισορροπία στην τοπική κοινωνία του Καναλίου τόσο για θέματα ασφαλείας όσο και για θέματα υγιεινής”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ