Αντιδρά στη δομή και η Ένωση Ξενοδόχων

Η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων προστίθεται στους φορείς που διαφωνούν με την λειτουργία δομής για ασυνόδευτα ανήλικα στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου.

Για την λειτουργία της δομής μισθώθηκε ξενοδοχειακή μονάδα που λειτουργούσε και σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ένωση Ξενοδόχων διαθέτει δέκα δωμάτια, συνολικής δυναμικότητας φιλοξενίας 24άρων ατόμων, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΜΚΟ, θα διαμείνουν εκεί σαράντα άτομα, γεγονός που μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την αδειοδότηση καθώς και για τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στο χώρο.

Επίσης υποστηρίζει ότι η λειτουργία μιας ακόμη δομής «δεν θα βοηθήσει καθόλου τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής, άλλα και του νομού ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού».

Ζητά από την κυβέρνηση «να ασχοληθεί και να προωθήσει τα σοβαρά αναπτυξιακά έργα όπως είναι η σύνδεση της Ιόνιας με την Κακαβιά και την Πρέβεζα, την αύξηση του εμβαδού στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου Ιωαννίνων, την ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την κατασκευή του νέου παραλιακού οδικού άξονα Πρέβεζα – Πάργα – Ηγουμενίτσα, την παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή μας και όχι να μας υποβαθμίζει εγκαθιστώντας άναρχα, πρόσφυγες και μετανάστες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ