Αντέχουν τα νοσοκομεία της Ηπείρου αλλά ανησυχούν οι υγειονομικές αρχές

met

Η αύξηση των κρουσμάτων στο Νομό Ιωαννίνων αλλά και σε όλη την Ήπειρο εντείνει τις ανησυχίες των γιατρών καθώς εκτίμηση είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και αύξηση στις ανάγκες για νοσηλεία.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το οποίο εφημέρευε την Τετάρτη έγιναν επτά εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, δόθηκαν όμως και εξιτήρια με αποτέλεσμα ο αριθμός να διατηρείται σταθερός.

Στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού νοσηλεύονται 18 ασθενείς ενώ επτά ακόμη βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα το οποίο εφημερεύει σήμερα νοσηλεύει 18 ασθενείς με τα περιθώρια να εξαντλούνται στις 24 κλίνες, αριθμό στον οποίο είχε φτάσει τις προηγούμενες ημέρες.

Πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Φιλιατών και άλλοι 14 στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Ο αριθμός είναι υψηλός όμως το σύστημα υγείας στην Ήπειρο αντέχει κι αυτό επειδή οι υποδομές είναι σημαντικές, ειδικά για τα δεδομένα της ελληνικής επαρχίας και υπάρχει η εμπειρία από την διαχείριση των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας.

Η εικόνα ωστόσο μπορεί να αλλάξει εντελώς μέσα στις επόμενες ημέρες εάν δεν κοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού και δεν περιοριστεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ