Άνοιξαν οι προσφορές για τον βιολογικό

Τις οικονομικές προσφορές για το έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού άνοιξε η αρμόδια επιτροπή της ΔΕΥΑΙ, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα στοιχεία για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού δεν έχουν γίνει γνωστά ωστόσο ο δήμαρχος αναφέρει σε δηλώσεις του ότι φτάνει η ώρα για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου.

Ο Δήμος αναφέρει επίσης ότι πριν από ένα περίπου μήνα το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το πράσινο φως για την άμεση υπογραφή της σύμβασης του έργου με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων ΔΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 19,5 εκ. ευρώ, ενώ το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το έργο της επέκτασης του βιολογικού ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο της υλοποίησης και για τη δεύτερη παρέμβαση του «μεγάλου έργου» της ΔΕΥΑΙ συνολικού προϋπολογισμού 36,2 εκ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά τα εξής:

  1. i) την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού κατασκευάζοντας μια νέα μονάδα προεπεξεργασίας, νέα μονάδα πρωτοβάθμιας καθίζησης, νέα μονάδα βιολογικής βαθμίδας, (σύγχρονης τεχνολογίας – μεμβράνες MRB), επέκταση των έργων τελικής επεξεργασίας και διάθεσης , (μεταερισμός , UV, αποχλωρίωση κλπ.) καθώς και έργων επεξεργασίας της ιλύος (νέα μονάδα μηχανικής αφυδάτωσης)
  2. ii) την αναβάθμιση της λειτουργίας της υφιστάμενης μονάδας βιολογικού καθαρισμού

iii) την κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης στα Καρδαμίτσια, Εξοχή (Νέα Ζωή), Σεισμόπληκτα, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Τσιφλικόπουλο, Δροσιά – Πεντέλη, Άμμος Μαρμάρων.

Για τη μεταφορά των λυμάτων προβλέπονται 6 αντλιοστάσια ακαθάρτων.

Το συνολικό μήκος των εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς είναι 55,5 Km και των καταθλιπτικών αγωγών 6,57 Km.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ