Ανοίγουν την Πέμπτη οι προσφορές για την Εγνατία Οδό

aaegnatia

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με πηγές κοντά στην υπόθεση, θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές για τον πολύκροτο διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού. Οι δύο βασικοί μονομάχοι είναι από τη μία το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS Projects και από την άλλη η κοινοπραξία VINCI-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΑΒΑΞ.

Ο διαγωνισμός είναι στην τελική ευθεία και από την διαδικασία θα αποκαλυφθεί ο επενδυτής που θα αποκτήσει το μεγαλύτερο οδικό σύμπλεγμα της χώρας.

Βέβαια κανείς δεν περιμένει ότι το «σίριαλ» της Εγνατίας θα τελειώσει ανέφελα, καθώς, βάσει των διαδικασιών του ΤΑΙΠΕΔ, σε περίπτωση που οι δύο προσφορές διαφέρουν μέχρι και κατά 15% (που είναι και το πιο πιθανό) τότε το Ταμείο θα ζητήσει ως οφείλει βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά.

Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για εκατέρωθεν προδικαστικές προσφυγές, αλλά προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται.

Ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό ξεκίνησε με επτά ενδιαφερόμενους, αλλά μέσω της εξέλιξης της διαγωνιστικής διαδικασίας τέθηκαν νοκ άουτ σημαντικά σχήματα, με τελευταίο εκείνο της ΑΚΤΩΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ