Ανοίγουν οι εκκλησίες, η Εγκύκλιος της Μητρόπολης

EKLISIA KERI

Μία εβδομάδα νωρίτερα απ’ ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ανοίγουν τελικά οι Εκκλησίες. Οι ιεροί ναοί από την Δευτέρα 18 του μήνα επιστρέφουν στο καθεστώς λειτουργίας που ίσχυε πριν ληφθούν τα απαγορευτικά μέτρα.

Στα Γιάννινα, σύμφωνα με εγκύκλιο του Μητροπολίτη Μάξιμου, στις ενορίες όπου υπηρετούν τουλάχιστον δύο ιερείς, θα τελούνται υποχρεωτικά κάθε Κυριακή και μεγάλη γιορτή, δύο Θείες Λειτουργίες, στις επτά και στις δέκα το πρωί.

Στους ιερούς ναούς θα επιτρέπεται η παρουσία 25 πιστών και 50 στον Μητροπολιτικό.

Σε όλες τις εκκλησίες θα γίνεται Θεία Λειτουργία και το Σάββατο όπως ίσχυε από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Οι πιστοί θα πρέπει να τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των υπευθύνων σε όλες τις εκκλησίες.

Στις υπόλοιπες ενορίες όπου υπηρετεί ένα ιερέας, θα συνεχίσει να ισχύει το πρόγραμμα που εφαρμοζόταν από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Για την τέλεση των μυστηρίων οι ιερείς πρέπει να φροντίζουν τόσο για την ενημέρωση των πιστών όσο και για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στην ίδια εγκύκλιο σημειώνει ότι για την γιορτή του Αγίου Αθανασίουτου Μεγάλου θα τελεσθούν:

             Στον Μητροπολιτικό  Ιερό  Ναό δύο Θείες Λειτουργίες από 7.00 έως 9.15 και από 9.45 έως 11.00 το πρωί, με τη παρουσία των πιστών, έως πενήντα στην καθεμία.

             Εις τους Ιερούς Ναούς:

1)            Αγίου Γεωργίου πλατείας Πάργης,

2)            Αγίου Γεωργίου εις τον Σεπτόν Οίκον του Νεομάρτυρος,

3)            Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενορίας Περιβλέπτου και

4)            Αγίου Παϊσίου

θα τελεστούν οι Θείες Λειτουργίες που είχαν ανακοινωθεί, στις επτά και στις εννιάμισι το πρωί και οι Εσπερινοί, στις επτά το απόγευμα, με την παρουσία έως 25 ατόμων.

Τέλος, για τη γιορτή του Αγίου Μαξίμου θα τελεσθεί από τον Μητροπολίτη με απόλυτη απλότητα Εσπερινός και Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Παϊσίου, άνευ άλλων εκδηλώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ