Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και του Ευάγγελου Μαλέσιου

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και του Γιαννιώτη πρώην βουλευτή και Υπουργού Ευάγγελου Μαλέσιου όπως και της συζύγου του, ζητά η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Το όνομα του Ευάγγελου Μαλέσιου και της συζύγου του περιλαμβάνεται στην ίδια λίστα με του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Το άνοιγμα των λογαριασμών συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i, θέμα που είχε απασχολήσει έντονα κατά το παρελθόν την πολιτική ζωή του τόπου.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τις τράπεζες Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Εθνική και Αττικής να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Ευάγγελου Μαλέσιου, της συζύγου του υφυπουργού Διαμαντούλας Παντούλα και του Λουκά Ρωμανού, γνωστού μεσάζοντα στην αγορά οπλικών συστημάτων.

Το αίτημα της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος έχει αποσταλεί την 30ή Οκτωβρίου.

Η αντίδραση του Κώστα Σημίτη όπως και του Μιχάλη Χρυσοχοίδη ήταν άμεση ενώ ο Γιαννιώτης πρώην βουλευτής σε δήλωσή του τονίζει ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να σημάνει για τον ίδιο δικαίωση έστω και με καθυστέρηση δεκαπέντε ετών.

Ο Ευάγγελος Μαλέσιος είχε παραιτηθεί από την Κυβέρνηση Σημίτη τον Απρίλιο του 2003 μετά από δημοσιεύματα που τον κατηγορούσαν για εύνοια υπέρ κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ