Άνοιγμα καταστημάτων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

pezodromoi gi2

Το άνοιγμα των καταστημάτων -με την απαραίτητη ασφάλεια λόγω της πανδημίας- ανακοίνωσε επισήμως από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πληροφορίες ότι οι επιστήμονες είχαν λάβει μια τέτοια απόφαση είχαν διαρρεύσει από το μεσημέρι και πριν από λίγο ο πρωθυπουργός τις… επιβεβαίωσε. «Σήμερα το δεύτερο κύμα το ελέγχουμε. Και γι’ αυτό οι ειδικοί πήραν μόλις την απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα. Είναι μια σημαντική ανάσα, αλλά θα πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανοίξουμε με ασφάλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε ​​​σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιλέγει να υπερβάλλει, να μιλά με ανακρίβειες και επιλεκτικά στοιχεία.

«Διαπίστωσα παντελή έλλειψη οποιαδήποτε πρότασης πέραν κάποιων γενικολογικών που δεν αρμόζουν σε τέως πρωθυπουργό που κυβέρνησε τη χώρα για 4,5 χρόνια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, έψεξε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «κάνει πολιτική με τους νεκρούς και με χυδαίο τρόπο», διότι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό απομονώνει τα στοιχεία του Δεκεμβρίου και του Νοεμβρίου, όπου τότε η χώρα βρισκόταν στο «κόκκινα».

Στις αρχές Δεκεμβρίου, στις πιο κρίσιμες στιγμές της πανδημίας ανέλαβα το μερίδιο των ευθυνών όπου μου αναλογούσε. Δεν είδα όμως κανέναν από την αντιπολίτευση να τα εισηγείται αυτά. Θέλετε να γίνεται αρεστός και στους μαγαζάτορες και να ασκείται κριτική εκ του ασφαλούς», είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ ανακοίνωσε ότι όντως υπήρχαν κάποιοι λοιμωξιολόγοι και τοπικοί παράγοντες που ζητούσαν να κλείσει νωρίτερα. «Η εισήγηση της επιτροπής όμως δεν ήταν αυτή», ξεκαθάρισε.

«Αυτό που κάνετε είναι παντελώς αναξιοπρεπές, κατώτερο των περιστάσεων και δεν τιμάτε τον αγώνα των υγειονομικών και δεν απαντάτε στο βασικό ζητούμενο ότι δεν έχουμε κανονικές καταστάσεις», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ