Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

emvoliastiko ppni

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα για τρίτη δόση εμβολίου, δηλαδή όλα τα άτομα άνω των 60 ετών καθώς και οι υγειονομικοί.

H ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναφέρθηκε στην χορήγηση της τρίτης δόσης που έχει ξεκινήσει ήδη και όπως είπε τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει στους υγειονομικούς και τις δομές ηλικιωμένων.

Άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου, διευκρίνισε η ίδια, ενώ επίσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός όσον αφορά στο πότε μπορεί να γίνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και κάποιο άλλο εμβόλιο, για παράδειγμα της γρίπης.

Η κα Θεοδωρίδου αναφέρθηκε επίσης και σε κλινική έρευνα που έγινε στο Ισραήλ  για τις επιπτώσεις από την τρίτη δόση και επεσήμανε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν οι συνήθεις και ήταν ηπιότερες από την πρώτη ή τη δεύτερη δόση.

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστική απέναντι στους γονείς, αναφορικά με το ζήτημα της γονιμότητας των νέων, καθώς η συζήτηση για τα εμβόλια στους κάτω των 18 ετών ολοένα και εντείνεται.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η χώρα μας ξεπέρασε τους 12.080 000 εμβολιασμούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ