Ανοίγει ο δρόμος για τον μεγάλο δακτύλιο

vogianou

Ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση του μεγάλου δακτυλίου της πόλης των Ιωαννίνων καθώς συζητήθηκε στο δικαστήριο ο ορισμός τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη όπως είπε ο δήμαρχος που μετά από καθυστέρηση λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων βαίνει προς υλοποίηση.

Το έργο έχει συνολικό προυπολογισμό 27 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο μεγάλος δακτύλιος ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στη συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στη συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό Στάδιο με την οδό Ιωαννίνων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ανατολής. Έχει συνολικό μήκος 4.360 μ. περίπου.

Στο μεγαλύτερο μήκος της ταυτίζεται με τις ήδη διανοιγμένες οδούς των ρυμοτομικών σχεδίων Ιωαννίνων, Ανατολής και Παμβώτιδας (οδός Γεννηματά και Λεωφόροι Ιωνίας, Ειρήνης). Η αρτηρία σε όλα τα τμήματά της αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και νησίδα.

Το πλάτος της κάθε λωρίδας κυκλοφορίας ανέρχεται σε 3,25μ. Το έργο αποτελείται από επτά ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, αλλά και παράπλευρους και κάθετους δρόμους.

Το όλο έργο περιλαμβάνει ακόμα παρεμβάσεις αποστράγγισης, μεταφορά δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ και σύστημα τηλεδιαχείρισης φωτισμού. Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ