«Ανοίγει» και για το Πανεπιστήμιο το Πάρκο Υψηλής Έρευνας

kentro ereunas

Πρόθυμο να συζητήσει την πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για «χώρο και ρόλο» στο Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας. Η συζήτηση βέβαια γίνεται εκ των υστέρων, δηλαδή μετά την σύνταξη των μελετών και την υποβολή του φακέλου για ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ένα τέτοιο έργο όμως, υψηλών απαιτήσεων στη φάση της λειτουργίας του, δεν θα μπορούσε να διαδραματίσει τον ρόλο του χωρίς την άμεση και ουσιαστική εμπλοκή του Πανεπιστημίου.

Η πρόθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα γνωστοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Μάλιστα την έκανε γνωστή και στον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη ο οποίος, όπως ανέφερε και δηλώσεις του, είναι θετικός σε μια τέτοια προοπτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πανεπιστήμιο θα ζητήσει ένα τουλάχιστον κτίριο στο νέο Πάρκο αλλά και συμμετοχή στη διοίκησή του. Ο δρόμος βέβαια είναι μακρύς καθώς οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν από τα συλλογικά όργανα της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και κυρίως την Σύγκλητο.

Το βέβαιο είναι ότι η εμπλοκή του Πανεπιστημίου είναι απαραίτητη, όπως συμβαίνει σε όλα τα ανάλογα έργα σε Ελλάδα και Ευρώπη, έστω και τώρα.

Μέχρι να πάρει σάρκα και οστά ωστόσο φαίνεται ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ