Ανοίγει η προεκλογική αυλαία σε Δήμους και Περιφέρεια

Η ψήφιση του Κλεισθένη και η οριστικοποίηση του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανοίγει ουσιαστικά την προεκλογική αυλαία στους Δήμους και τις Περιφέρειας. Μπορεί το υπόλοιπο του καλοκαιριού να κρατήσει χαμηλά τους ρυθμούς είναι όμως κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Σεπτέμβριος θα βρει εν ενεργεία Δημάρχους και νέους υποψήφιους σε θέση μάχης. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην Περιφέρεια Ηπείρου όπου και το ενδιαφέρον αλλά και η ανάμειξη των κομμάτων αναμένεται να είναι έντονα.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν κι αυτή την φορά μαζί με τις ευρωεκλογές. Οι κάλπες του Μαΐου, σε δέκα μήνες από τώρα, είναι οι μόνες σίγουρες που θα στηθούν στην χώρα καθώς τα σενάρια για πρόωρες εθνικές εκλογές μάλλον αποτελούν ευσεβείς πόθους.

Οι αυτοδιοικητικοί λοιπόν, αντί να κάνουν διακοπές τον Αύγουστο, υπολογίζοντας σε διεξαγωγή των εκλογών τον Οκτώβριο του 2019, αναπροσαρμόζουν τους σχεδιασμούς τους και ουσιαστικά ξεκινούν την προετοιμασία για την κάλπη.

Άλλωστε η αναμέτρηση αυτή, είναι εντελώς διαφορετική καθώς θα διεξαχθεί με την απλή αναλογική, η οποία προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις αλλά τελικά θα δοκιμαστεί στην πράξη.

Η  απλή αναλογική αφορά αποκλειστικά στην εκλογή και την συγκρότηση δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων καθώς η ανάδειξη Δημάρχου και Περιφερειάρχη θα γίνει απευθείας και στις περισσότερες περιπτώσεις την δεύτερη Κυριακή, όπως συνέβαινε και κατά το παρελθόν.

Οι διεργασίες λοιπόν είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν.. Και σίγουρα θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις, τόσο στην Περιφέρεια όσο και τους μεγάλους Δήμους..

Στελέχη παρατάξεων που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αναμένεται να αποχωρήσουν καθώς βάζουν πλώρη προς την Βουλή, ενώ στο προσκήνιο θα βρεθούν και νέα σχήματα, που μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ