Ανοίγει από τις 19 Ιουλίου η Βρετανική αγορά

aeroporiki tui

Ανοικτός είναι ο δρόμος για την έλευση Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα από τις 19 Ιουλίου και μετά, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον. Μπορεί βέβαια να έχει χαθεί ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής περιόδου, ωστόσο αποτελεί αναμφίβολα μία θετικά εξέλιξη το γεγονός ότι έστω και τώρα αίρονται όλοι οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί.

Έτσι οι βρετανοί πολίτες που θα επιστρέφουν από τις 19 Ιουλίου και μετά από περιοχές που έχουν πορτοκαλί χρώμα, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε 10ήμερη καραντίνα στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η απόφαση αυτή, οι λεπτομέρειες της οποίας θα γίνουν γνωστές την επόμενη εβδομάδα, θα ωφελήσει σημαντικά τον ελληνικό τουρισμό και η προσέλκυση τουριστών από την Μ. Βρετανία θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με τους υποτονικούς ρυθμούς που είχαν παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε καμία περίπτωση, σημειώνουν οι παράγοντες της αγοράς, δεν πρόκειται να επιτευχθούν ούτε στο ελάχιστο οι αρχικές προβλέψεις, ωστόσο θα απομακρυνθούν τα σενάρια καταστροφής, ειδικά για τις περιοχές εκείνες που έχουν μεγάλη εξάρτηση από την εν λόγω αγορά.

Η Βρετανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της χώρας. Το 2019 οι συνολικές εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν σημειώσει άνοδο κατά 32,4% και διαμορφώθηκαν στα 2,564 δις ευρώ. Η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε αύξηση κατά 18,9% και διαμορφώθηκε στις 3,5 εκατ. ταξιδιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ