Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς

sxoleio aitousa

Με τηλεκπαίδευση συνεχίζονται τα μαθήματα από σήμερα σε όλη τη χώρα μέχρι τις 29 Μαρτίου, ενώ από το μέτρο εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 και 105,8) η γενική γραμματέας Α’βαθμιας και Β’βαθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, τα παιδιά στα ειδικά σχολεία δεν έχουν την ίδια προσαρμοστικότητα στην τεχνολογία και στην τηλεκπαίδευση και χρειάζονται τη συνεχή επαφή με τους ειδικούς, -όχι μόνο με τους εκπαιδευτικούς- και κάθε φορά που απομακρύνονται από την εκπαιδευτική διαδικασία που χρειάζονται, μία – δύο εβδομάδες απουσίας αντιστοιχεί σε δύο και τρεις μήνες εκπαίδευσης, στα ειδικά σχολεία.

Η κα Γκίκα ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο ματαίωσης της σχολικής χρονιάς ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν τεθεί όλα τα σενάρια για τις εξετάσεις και για την ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους.

Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχει ληφθεί καμία πολιτική απόφαση μέχρι τώρα. Τις αποφάσεις τις ανακοινώνουν οι υπουργοί, σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ύλη των μαθημάτων προχωρά κανονικά μέσω της τηλεκπαίδευσης, ωστόσο, όπως τόνισε, δεν προχωρά η κοινωνικοποίηση των παιδιών και η ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ