Ανοιχτή και με κανόνες η περιμετρική στο Πανηπειρωτικό

atlitiko anatolis

Ενόψει των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ θέλει να κρατήσει ανοιχτή την περιμετρική διαδρομή στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, για να μπορούν να αθλούνται οι πολίτες των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό και για να παραμείνει ανοιχτή η διαδρομή ζητά την συνεργασία όλων.

Το τρέξιμο ή το βάδισμα θα πρέπει να διέπεται από κανόνες ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Έτσι συστήνει:

Τρέξιμο και βάδισμα με αποστάσεις ανάμεσα στους αθλούμενους

Κίνηση προς μια κατεύθυνση (με τους εσωτερικούς χώρους του σταδίου, γήπεδα κ.λπ.) πάντα στο αριστερό μας χέρι). Είναι προϋπόθεση σημαντική για να αποφεύγεται η συνάντηση των αθλούμενων και να περιορίζεται η πιθανή μετάδοση του ιού.

Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η χρήση άλλων υποδομών και χώρων (εσωτερικός στίβος στο γήπεδο, βοηθητικά, εξωτερικά γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ κ.λπ.). Οι σχετικές οδηγίες από τη ΓΓΑ είναι σαφείς.

Αν συνεργαστούμε και κάνουμε όλοι και όλες αυτό που πρέπει, θα πετύχουμε να κρατηθεί ένας δημόσιος χώρος ανοιχτός, χρήσιμος και αναγκαίος για τους πολίτες, αλλά και να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς. Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος είναι καλά φωτισμένος και εξασφαλίζει ασφαλή άθληση, τώρα που νυχτώνει νωρίτερα.

Εάν τα παραπάνω δεν γίνουν κατορθωτά, τότε θα χάσουμε όλοι-ες ένα χώρο άθλησης μέχρι τουλάχιστον να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα.

Ήδη οι αρμόδιες αρχές (αστυνομία κ.λπ.) έχουν ενημερώσει ότι οι έλεγχοι θα είναι πυκνοί και αυστηροί.

Εάν υπάρξουν περιστατικά συνωστισμού ή παραβίασης των κανόνων, τότε αναπόφευκτα ο χώρος θα αναστείλει τη λειτουργία του.

Η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ πιστεύει ακράδαντα ότι μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτό το χώρο, με σωστή χρήση. Είναι στο χέρι όλων μας να το καταφέρουμε.

Σημειώνεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέχρι την είσοδο, λίγο πριν τη διαδρομή. Στην είσοδο θα γίνεται θερμομέτρηση και καταγραφή στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ