Ανοιχτές οι εγγραφές για τα διευρυμένα Ολοήμερα

sxoleio trania

«Ξεκινάμε με περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς από κάθε άλλη σχολική χρονιά και ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία», είπε στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως παραθέτοντας όλες τις καινοτομίες αλλά και τα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η φοιτητική στέγη και η θέρμανση των σχολικών τάξεων.

Μϊλησε επίσης για την αξιολόγηση των  14.000 σχολικών δομών και των περίπου 170.000 εκπαιδευτικών.

Σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών η Νίκη Κεραμέως επικαλέστηκε τέσσερις αποφάσεις του ΣτΕ «που θεμελιώνουν ότι η απαλλαγή ισχύει μόνο για άθεους ή αλλόθρησκους».

«Αναβάθμιση δημόσιας εκπαίδευσης και στήριξη γονέων το Ολοήμερο»

Σε 5.000 τμήματα στα μισά σχολεία της χώρας το Ολοήμερο θα διαρκεί ως τις 17.30 αντί για 16.00, υπενθύμισε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας για πρόγραμμα ενισχυμένο και εμπλουτισμένο με δημιουργική γραφή και άλλες καινοτομίες. Οι εγγραφές για το Ολοήμερο είναι, όπως είπε, ανοικτές ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Εκπαιδευτικοί όμιλοι και μέντορες – «Η τρίτη και η τέταρτη καινοτομία»

Μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας, κάθε σχολείο παίρνει πρωτοβουλίες από αθλήματα και χορό μέχρι πειράματα και κατασκευές, είπε η υπουργός Παιδείας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μέντορες, δηλαδή τους παλαιότερους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν ρόλο συμβούλου «με στόχο να εμπνεύσουν, να προσανατολίσουν και να υποστηρίξουν κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα εκπαιδευτικό, με προϋπηρεσία έως πέντε έτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ