Άνω κάτω η Ήπειρος με τον χάρτη του ΕΟΔΥ!

xartis eodi

Και ξαφνικά στον χάρτη του ΕΟΔΥ, η Θεσπρωτία πρασίνισε! Κι όχι για καλό καθώς με πράσινο χρώμα χαρακτηρίζονται οι νομοί όπου καταγράφονται άνω των πενήντα κρουσμάτων Covid-19.

Από όλα τα επίσημα στοιχεία που έχουν παρατεθεί μέχρι τώρα ούτε προκύπτει ούτε δικαιολογείται τέτοιος αριθμός κρουσμάτων.

Πολύ περισσότερο δεν προκύπτει από τα ίδια τα στοιχεία του ΕΟΔΥ καθώς μετά την Παραμυθιά και στα καθημερινά του ενημερωτικά δελτία δεν έχει ανακοινώσει κανένα κρούσμα στο Νομό Θεσπρωτίας.

Τις τελευταίες ώρες η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι τεράστια. Και δικαιολογημένη.

Εξήγηση δεν έχει δοθεί καμία.

Και επειδή είναι αδύνατο να επιβεβαιώθηκαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ άλλα 38 κρούσματα (υπάρχουν τα δώδεκα επιβεβαιωμένα της Παραμυθιάς) δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.

Το πρώτο να πρόκειται για λάθος του ΕΟΔΥ..

Το δεύτερο και πιο σοβαρό, να χρεώνονται στο Νομό Θεσπρωτίας κρούσματα που έχουν εντοπιστεί θετικά στην πύλη εισόδου, στο λιμάνι δηλαδή, καθώς στις ημερήσιες εκθέσεις δεν υπάρχει ειδική κατηγορία για τους τουρίστες που φτάνουν.

Όμως κι αυτό, αν συμβαίνει, είναι λάθος καθώς ο χάρτης αναφέρει ότι πρόκειται για επιβεβαιωμένα κρούσματα με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Τις τελευταίες ημέρες σε επίπεδο ενημέρωσης και όχι μόνο είναι σίγουρο ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ουδέποτε έγιναν γνωστά αποτελέσματα από τα χιλιάδες τεστ που διενεργούνται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως ουδέποτε έγιναν γνωστά αποτελέσματα από τα χιλιάδες τεστ που έγιναν στην Κακαβιά.

Ο ΕΟΔΥ επιλέγει γενικώς και αορίστως να μιλά για θετικά κρούσματα στις πύλες εισόδου, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να τις κατονομάζει.

Φυσικά διατηρεί το απόλυτο μονοπώλιο στην ενημέρωση, κατ’ επέκταση και τον πλήρη έλεγχό της.

Σε επίπεδο Ηπείρου η μοναδική έγκυρη, αξιόπιστη και πλήρη πηγή ενημέρωσης, αυτή της Πολιτικής Προστασίας, σίγησε εδώ και μερικές ημέρες.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ήταν απαίτηση της Αθήνας.

Η Αθήνα λοιπόν οφείλει να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τον χάρτη της Θεσπρωτίας.

Αν πρόκειται για λάθος οφείλει μία τουλάχιστον συγνώμη..

Αν χρεώνει στην περιοχή «εισαγόμενα κρούσματα» οφείλει να το διευκρινίσει και να δώσει τα στοιχεία που απαιτούνται για τα κρούσματα αυτά..

Και επειδή είναι σίγουρο ότι δεν θα το κάνει, είναι σίγουρο ότι όποιος τηλεφωνήσει στον ΕΟΔΥ θα μείνει στην αναμονή, ας το απαιτήσουν οι τοπικές αρχές…

Επιτέλους!

Η Ήπειρος έχει Περιφερειάρχη, έχει αντιπεριφερειάρχες, έχει δημάρχους, έχει και βουλευτές… Ας φροντίσουν να βάλουν τα πράγματα στην σωστή τους θέση..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ