Ανησυχητική η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Άρτας

gkogkas na

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής,  Χρήστος Γκόκας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκε σχετικά με την κατάσταση  και τα προβλήματα που υπάρχουν στο πλαίσιο της λειτουργίας του Νοσοκομείου, αλλά και για την εξέλιξη της πανδημίας και την πορεία των εμβολιασμών στην Π.Ε. Άρτας.

Κατά την επίσκεψή του, και την ενημέρωση που είχε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ε. Ντάκουλα και εργαζομένους, διαπίστωσε ότι η γενική κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Η Άρτα βρίσκεται στο «κόκκινο» με πολύ μεγάλο αναλογικά κρουσμάτων καθημερινά, και πάρα πολλές εισαγωγές στο Νοσοκομείο, όπου ο ημερήσιος αριθμός νοσηλευομένων ξεπέρασε ακόμα και τα 50 άτομα. Η ανησυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού  υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό) με διαφορετικές ανάγκες σε αριθμό και ειδικότητες, με αποτέλεσμα το υπάρχον υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου να προσπαθεί καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλύψει τις ελλείψεις αυτές. Οι φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες αυτές δεν μπορούν να καλύψουν  τα λάθη και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης, στον Τομέα της Υγείας και στη σωστή διαχείριση της πανδημίας.

Υπάρχει δυσκολία χώρου για τη φιλοξενία των περιστατικών Covid, αφού υπερκαλύφθηκαν οι χώροι της Παθολογικής και Ουρολογικής Κλινικής που διατέθηκαν, ενώ για τα βαριά περιστατικά δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι προβλεπόμενοι χώροι, που να ανταποκρίνονται στις ανάλογες συνθήκες, ιδιαίτερα για τις διασωληνώσεις. Παράλληλα δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών από άλλες παθήσεις.

Είναι γνωστό επίσης το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών, στις ειδικότητες αιχμής για την αντιμετώπιση των ασθενών Covid. Τόσο στους Παθολόγους, που το καλοκαίρι έφθασαν στο σημείο να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, με μόλις 4 γιατρούς, όσο και στους Πνευμονολόγους, με μόλις 3 γιατρούς, αλλά και σε μια σειρά άλλων κλινικών όπως ΜΕΘ, χειρουργική, καρδιολογική, νεφρολογική και γενικότερα στο σύνολο σχεδόν των κλινικών. Επίσης είναι πλέον αυξημένες οι ανάγκες και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στο λοιπό προσωπικό, ιδιαίτερα μετά τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν. Ενώ ορισμένες θέσεις γιατρών που προκηρύχθηκαν καθυστερούν και πολλές απ’ αυτές είναι δύσκολο τελικά να καλυφθούν.

Επι πλέον ενημερώθηκε για την πορεία των εμβολιασμών, και διαπίστωσε για μια ακόμη φορά, την ανάγκη ενίσχυσης της λειτουργίας κινητών μονάδων εμβολιασμού για την εξυπηρέτηση συμπολιτών μας που για διάφορους λόγους, αδυνατούν ή δυσκολεύονται να μετακινηθούν, και τόνισε ότι το εμβόλιο αποτελεί το κύριο όπλο  για την αποτροπή ακόμη πιο δυσάρεστων εξελίξεων λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Απαιτείται δε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της οργάνωσης και της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας προς τους συμπολίτες μας, αλλά και στήριξη απ’ όλους μας για τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Ο κ. Γκόκας αναφέρθηκε στην αναγνώριση, από το Κίνημα Αλλαγής και από την πλευρά του, της προσφοράς όσων υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς τους πολίτες και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου αναδείχτηκε ιδιαίτερα η σημασία και η αξία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τους υπευθύνους για την ενημέρωση, διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση που υπάρχει, και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του που αφορούν στα προβλήματα και στη λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο Νομό μας, στο Γενικό Νοσοκομείο, αλλά και στα Κέντρα Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ