Ανησυχητική η αύξηση και η διασπορά κρουσμάτων στο Νομό Ιωαννίνων

xartis mple

Καθημερινή έχει καταστεί εδώ και μέρες η παρουσία του Νομού Ιωαννίνων στο χάρτη γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων Covid-19.

Όπως διαπιστώνεται στην τελευταία ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, ο Νομός Ιωαννίνων περιλαμβάνεται στην κατηγορία αυτών που μετρούν υψηλό αριθμό τις τελευταίες δέκα ημέρες. Οι νομοί αποτυπώνονται με το έντονο μπλε χρώμα που σημαίνει ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν δώσει έως και 49 κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες έχουν επιβεβαιωθεί αρκετά θετικά κρούσματα από τις αναλύσεις που έγιναν στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα οποία αναμένεται να περιλαμβάνονται στη λίστα που θα ανακοινωθεί το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ.

Το πιο ανησυχητικό –πέρα από τον αριθμό- είναι η διασπορά που καταγράφεται στην περιοχή.

Πρόκειται δηλαδή για κρούσματα που δεν συνδέονται με άλλα επιβεβαιωμένα και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν μεγάλο αριθμό επαφών, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της ιχνηλάτησης.

Η εικόνα και η εξέλιξη της πανδημίας αποδεικνύει την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων ώστε να αποφευχθεί η λήψη νέων, περισσότερων και πιο αυστηρών που είχαν σημαντικές συνέπειες και στην καθημερινότητα μας και στην οικονομία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ