Ανήλικοι κι ασυμπτωματικοί στα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Ήπειρο

1206660717

Στα 115 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 στην Ήπειρο μετά και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής.

Τα κρούσματα σχεδόν τριπλασιάστηκαν τον τελευταίο ένα μήνα καθώς τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου ήταν επιβεβαιωμένα μόλις 37!

Η Ήπειρος και ειδικά η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έχουν καθημερινή παρουσία στη γεωγραφική λίστα γεγονός που κρατά σε εγρήγορση τις υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες στα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας περιλαμβάνονται ανήλικοι αλλά και ασυμπτωματικοί φορείς του ιού.

Τουλάχιστον πέντε παιδιά από έξι μέχρι 17 ετών βρέθηκαν θετικά στον ιό, ορισμένα μάλιστα χωρίς να αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξαν περιπτώσεις που το τεστ έγινε είτε για λόγους πρόληψης και όχι γιατί υπήρχαν ύποπτα συμπτώματα.

Επίσης ανάμεσα στα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν και εντελώς ασυμπτωματικοί, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η διασπορά του ιού στην κοινότητα μπορεί να είναι μεγάλη και να γίνει πολύ εύκολα.

Το ενθαρρυντικό πάντως είναι πως παρότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το διάστημα αυτό, το σύνολό τους σχεδόν, δεν χρειάστηκε νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ