Ανοίγει την Παρασκευή το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

XRISTOYGENNA_NEAΗ πόλη των Ιωαννίνων ετοιμάζεται με ένα πλήθος εκδηλώσεων να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Άλλωστε το 2013 είναι ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της.

Εν όψει των Χριστουγέννων ο Δήμος Ιωαννιτών και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής διοργανώνουν και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Λιθαρίτσια, στην καρδιά της πόλης, μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου.

«Η Λιμνούπολη των Χριστουγέννων» κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Παρασκευή. Στις εννέα και μισή το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ανοίξει και επίσημα για τους μικρούς και τους μεγάλους, τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες.

Στόχος είναι να προσφέρει άρωμα εορτών και να δώσει μία μικρή ανάσα, στη σημερινή δύσκολη καθημερινότητα.

Η είσοδος στο θεματικό πάρκο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο θα διαθέτει:

– Σπίτι του Αι Βασίλη με ταχυδρομείο Βόρειου Πόλου

– Φάτνη και Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

– Στεγασμένο Χώρο για Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα όπως μουσικές χορευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εξοπλισμένο με τον ανάλογο ηχητικό σύστημα

– Εορταστικό φωτισμό και στολισμό που θα καλύπτει όλο το πάρκο.

– Παγοδρόμιο η πίστα του οποίου θα είναι τουλάχιστον 300 τ.μ. και θα συνάδει πλήρως με τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας – ασφάλειας που προβλέπονται.

– Carousel

– Bunjee Τραμπολίνο

– Πίστα με συγκρουόμενα

– Ξύλινα σπιτάκια διαστάσεων για την λειτουργία χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, μικρούς και μεγάλους θα υποδέχεται ο Άι Βασίλης, ενώ ζογκλέρ- ανιματέρ και εμψυχωτές θα βρίσκονται στο πάρκο και θα διασκεδάζουν τον κόσμο με δράσεις όπως μακιγιάζ προσώπου, κατασκευές, αφηγήσεις παραμυθιών, ζωγραφική κι άλλες δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ