Ανεξαρτητοποιήθηκε με αιχμές ο Κώστας Τσάγκας

tsagasΣτην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στράφηκαν τα φώτα της δημοσιότητας με την έναρξη της δημοτικής χρονιάς, καθώς ο κ. Κώστας Τσάγκας, ανακοίνωσε στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράταξή του και να παραμείνει πλέον ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Φάνηκε μάλιστα η δήλωση αυτή να αιφνιδιάζει τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκο Γκόντα.

Ο κ. Τσάγκας στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου απέδωσε την απόφασή του σε καθαρά πολιτικούς λόγους, τους οποίους ανέλυσε σε δηλώσεις που έκανε λίγο αργότερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε λοιπόν ο κ. Τσάγκας, το βράδυ του Σαββάτου είχε οριστεί συνεδρίαση της παράταξης προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις για συμμετοχή στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών εν όψει της συνεδρίασης της Κυριακής.

Εκεί ο κ. Γκόντας παρουσιάστηκε με ένα χαρτί και ανακοίνωσε τα ονόματα, χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος. «Ο κ. Γκόντας χωρίς να συζητήσει στην παράταξη έκανε τις ανακοινώσεις. Τα ονόματα τα είχε αποφασίσει με εξωθεσμικούς χωρίς να ζητήσει τη γνώμη της Δημοτικής Ομάδας» ανέφερε ο κ. Τσάγκας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ψηφίζει πλέον κατά συνείδηση ενώ έκανε γνωστό ότι μετέχει σε διάφορες συζητήσεις που γίνονται για τη δημιουργία νέων παρατάξεων που θα είναι παρούσες στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο κ. Γκόντας σε δηλώσεις που έκανε απέδωσε την ανεξαρτητοποίηση του κ. Τσάγκα σε… ταπεινά κίνητρα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε «οι δρόμοι είχαν χωρίσει από χθες». Μάλιστα υποστήριξε ότι ο κ. Τσάγκας ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου είχε ψηφίσει υπέρ της απόλυσης δύο ΑμΕΑ για να προσληφθεί στη συνέχεια συγγενικό του πρόσωπο. «Ο καθένας ας πορευτεί όπως νομίζει» σχολίασε ο κ. Γκόντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ