Ανεξαρτητοποίηση και προς νέα κίνηση στο Δήμο Μετσόβου

DHMARXEIO_METSOBOYΜε μία δήλωση χαστούκι για τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής Μετσόβου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Ζαρκάδης κάνει γνωστή την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Όσα αναφέρει σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μην προβληματίσουν την πλειοψηφούσα παράταξη. Εξάλλου, όπως και ο ίδιος αναφέρει, ο κ. Ζαρκάδης υπήρξε συνιδρυτής της παράταξης της οποίας ηγείται ο κ. Νίκος Τσομπίκος.

Όσα αναφέρει στη μακροσκελή δήλωσή του ο κ. Ζαρκάδης μπορούν να συνοψιστούν σε μία πρόταση: Η παράταξη της Δημοτικής Αρχής εκτροχιάστηκε….

«Δεν εφαρμόσαμε το μοντέλο που δεσμευτήκαμε… Πλειοψηφούν τα αρνητικά σχόλια, κυρίως για τον τρόπο που διοικούμε το δήμο στο διάστημα της θητείας μας…» αναφέρει στη δήλωσή του ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος.

Όσα ακολουθούν είναι ορισμένα μόνο για τα οποία ο κ. Ζαρκάδης προσάπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή:

Η υποβάθμιση των αιρετών και του ρόλου τους.

Η υποβάθμιση των Δημοτικών Υπαλλήλων και του ρόλου τους.

Η έλλειψη διαφάνειας, παρότι ήταν κορυφαία προεκλογική μας δέσμευση.

Η έλλειψη τήρησης κατ ελάχιστο των δεσμεύσεων του προγράμματος μας.

Η έλλειψη στοιχειωδών κανόνων συλλογικής δράσης.

Η έλλειψη στοιχειώδους επικοινωνίας και πληροφόρησης είτε εντός είτε εκτός.

Η έλλειψη σεβασμού προς την διαφορετική άποψη, ακόμα και αν αυτή είναι αποδεδειγμένα σωστή.

Ο διαχωρισμός της πλειοψηφίας σε διοίκηση και λοιπούς και η μη αξιοποίηση και συμμετοχή ενεργών και ικανών συμπολιτών μας σε συμμετοχικά όργανα.

Οι παραιτήσεις που κατά καιρούς έχουν υποβληθεί, και δεν αξιολογήθηκαν οι λόγοι που αναφέρθηκαν σε αυτές.

Η πλημμελής αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας και ειδικότερα η εκμίσθωση των ακινήτων και κοινοχρήστων χωρών και εκτάσεων σε όλον τον Δήμο.

Η πλημμελής αξιοποίηση και εκμίσθωση των Δημοτικών καταστημάτων της Κεντρικής Πλατείας του Μετσόβου.

Η παράνομη συναίνεση της Δημοτικής αρχής σε μακροχρόνια εκμετάλλευση ακινήτων από τον Δήμο, με την , με σκοπό τον εντυπωσιασμό και την απορρόφηση Κοινοτικών κονδυλίων από τους υμετέρους για Δημιουργία ανενεργών Μουσείων και άλλων εγκαταστάσεων.

Η ερασιτεχνική αξιοποίηση των Λατομικών, Αιολικών και Υδάτινων πόρων του Δήμου, χωρίς Δημοτικό όφελος.

Η ανεξέλεγκτη υλοτομία των Δημοτικών Δασών από Ιδιώτες και προβληματικούς Συνεταιρισμούς χωρίς κανόνες και Δημοτικό όφελος.

Η ανεξέλεγκτη παραχώρηση βοσκησίμων εκτάσεων και η αδειοδότηση προσωρινών Εγκαταστάσεων σε Δημοτικές εκτάσεις, χωρίς δημοπράτηση.

Οι ανύπαρκτες συντηρήσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας, όπως τα δίκτυα Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Όμβριων υδάτων.

Η αδιαφορία στις επισημάνσεις και προτάσεις που με αγωνία κατατέθηκαν έγκαιρα και έγκυρα.

Η μη εφαρμογή του νόμου για αλλαγή του οργανισμού και των διαδικασιών του Δήμου. Η μη εφαρμογή των υποχρεώσεων όπως πχ. χρόνος και τρόπος κατάθεσης του Προϋπολογισμού – Απολογισμού του Δήμου, αλλά και των Επιχειρήσεων αυτού.

Ο τρόπος διαχείρισης της καθημερινότητας και της εικόνας της πόλης, όπως διαμορφώνεται σε κάθε κάτοικός της.

Ο κ. Ζαρκάδης δηλώνει δυναμικά παρών στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα το συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να ηγηθεί μιας νέας κίνησης για το Δήμο Μετσόβου.

Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα της δήλωσής του:

Καλώ όλους όσους αντιμετωπίζουν την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μια κίνηση αναβάθμισης της Διοίκησης του Δήμου, έχοντας υπ όψιν ότι δεν μπορούμε με τις ίδιες αναμασημένες συνταγές και τους μεταλλαγμένους παλιούς ρόλους, να διατηρούμε την αξιοπιστία μας, φέρνοντας έμπρακτα αποτελέσματα.

Καλώ σε συνεργασία όλους, όσοι πιστεύουμε σε αλήθειες και ρήξεις ουσίας με το παρελθόν και δεν αποτιμούμε στη ζυγαριά του πολιτικού κόστους τις απόψεις μας τις αρχές και αξίες μας για τη ζωή και για την Διαχείριση του Δήμου Μετσόβου.

Όλοι εμείς που δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα και δεν θέλουμε να κάνουμε την πολιτική και την συμμετοχή στα κοινά, τέχνη του συμβιβασμού και της , καλούμαστε σε ένα νέο ξεκίνημα.

Σε μια ελπιδοφόρα, ρεαλιστική και καθημερινή μάχη για τον Δήμο μας.

Ο κάθε πολίτης με τα προβλήματά του και τις δυνάμεις του, μπορεί να είναι το ενεργό κύτταρο της κοινής προσπάθειας. Μιας συνειδητής κοινωνικής στράτευσης, χωρίς τα «καπέλα» αυτών που θέλουν να διασφαλίσουν μόνο την προσωπική τους ηγεμονία. Με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των στόχων αυτής της πορείας.

Ο προβληματισμός ο δικός μου και οι πικρές αλήθειες που δημόσια θέτω, μετά από μακρό διάστημα αναμονής και περίσκεψης, μπορούν να αποτελέσουν τη «μαγιά». Την αφετηρία για την αναδημιουργία του Καλλικρατικου Δήμου Μετσόβου, με προσήλωση στις αξίες και τις ανάγκες της κοινωνίας, με αξιόπιστο πολιτικό λόγο και καθημερινό συνεπή αγώνα ,με όραμα για ένα καλύτερο Αύριο.

Οι καιροί δεν περιμένουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ