Ανεπαρκείς απαντήσεις για τους εμβολιασμούς από το παράθυρο..

emvoliasmos

Το πρωί δεν γνώριζαν τίποτα και το απόγευμα κατάλαβαν ότι είχε κάνει λάθος το σύστημα… Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που δίνουν στελέχη της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς από το παράθυρο που πραγματοποιήθηκαν σε εργαζόμενους της ίδιας εταιρείας στα Γιάννινα.

Το πρωί λοιπόν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέκλειε κάθε πιθανότητα τέτοιου εμβολιασμού και υπεραμύνονταν της ασφάλειας του συστήματος και το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας υποστήριζε ότι οι εμβολιασμοί κατέστησαν εφικτοί χάρη σε κάποιο λάθος του συστήματος που ανέκυψε…

Ο ίδιος μιλώντας στο Mega ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρχε καμία μεθόδευση από την εταιρεία ούτε για κάτι που έγινε εσκεμμένα» και συμπλήρωσε ότι η εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη.

Ανέφερε μάλιστα ότι το ΑΦΜ που ανήκει σε υγειονομικό ήταν αυτό που δηλώθηκε και άνοιξε όλα τα ΑΦΜ των εργαζομένων.

Άγνωστο είναι πως μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο κι αν πρόκειται τελικά για την μοναδική περίπτωση που προκύπτει ανά την Ελλάδα.

Το Υπουργείο Υγείας πάντως έχει διατάξει προκαταρκτική η οποία είναι σε εξέλιξη.

Διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας που επίσης μίλησε στο Mega ανέφερε ότι από τους ίδιους τους εργαζόμενους έγινε αντιληπτή η δυνατότητα εισόδου στο σύστημα που τους επέτρεπε να κλείσουν ραντεβού ενώ η ίδια η επιχείρηση δεν έχει καμία εμπλοκή σε καμία παράτυπη διαδικασία.

Το θέμα βέβαια είναι εξαιρετικά σοβαρό για την αξιοπιστία πλέον της ίδιας της εμβολιαστικής πλατφόρμας και οι εξηγήσεις θα πρέπει να είναι απολύτως συγκεκριμένες από τα αρμόδια υπουργεία.

Μέχρι τώρα ακούγονται μόνο σενάρια εκ των οποίων ορισμένα δεν αντέχουν στην κοινή λογική… Ακόμη και αυτό του Γενικού Γραμματέα ότι ένα ΑΦΜ (ή ΑΜΚΑ) ξεκλείδωσε τα στοιχεία εκατοντάδων ανθρώπων θα πρέπει να εξηγηθεί επαρκώς και να αιτιολογηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ