Ανέλαβαν δράση για τα χαράτσια

DEHΜία πληροφορία ήταν αρκετή για να θέσει σε πλήρη εγρήγορση την επιτροπή πολιτών ενάντια στα χαράτσια. Η πληροφορία ανέφερε ότι ιδιωτικό συνεργείο προχωρά στην διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ύστερα από εντολή της ΔΕΗ ακόμη και σε νοικοκυριά που έχουν πληρώσει το ρεύμα αλλά δεν είχαν καταβάλει το έκτακτο ειδικό τέλος.

Η αντίδραση της επιτροπής πολιτών ενάντια στα χαράτσια ήταν άμεση τονίζοντας ότι κανένας από τους πολίτες που έχει πληρώσει το ρεύμα δεν θα πρέπει να επιτρέψει να γίνει διακοπή από την ΔΕΗ.

Η επιτροπή μάλιστα ζητά από το στο δήμο Πρέβεζας να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφεία της ΔΕΗ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την χωρίς προειδοποίηση διακοπή του ρεύματος σε σπίτια που έχουν πληρώσει την αξία του ηλεκτρικού και δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς με το τέλος για τα ακίνητα.

Λίγο αργότερα ο προϊστάμενος του τοπικού καταστήματος κ. Μάρης, χαρακτήρισε αβάσιμες τις πληροφορίες αυτές και τόνισε ότι οι διακοπές αφορούν μόνο νοικοκυριά τα οποία χρωστούν το ποσό που αντιστοιχεί την κατανάλωση ρεύματος και όχι σε όσα δεν πλήρωσαν το έκτακτο ειδικό τέλος.

Πάντως η επιτροπή πολιτών ενάντια στα χαράτσια βρίσκεται σε «επιφυλακή» και ζητά από τους πολίτες στις περιπτώσεις που έχουν πληρώσει την αξία του ρεύματος μέσω ΑΤΜ να μην αφήσουν τα συνεργεία να προχωρήσουν σε διακοπή και να επικοινωνήσουν με τα μέλη της επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ