Αναζητείται Υπουργός για την οικονομία της χώρας

YP_OIKONOMIKONΠαραιτήθηκε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά Βασίλης Ράπανος, ο οποίος επρόκειτο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Η παραίτησή του, για λόγους υγείας, έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών αναμένεται να κλείσει την Τρίτη, σε σύσκεψη στο σπίτι του πρωθυπουργού.

Ο κ. Ράπανος στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει ότι δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως το πρόβλημα της υγείας του και ότι προς το παρόν δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του. Εύχεται καλή επιτυχία στον Αντώνη Σαμαρά και τονίζει ότι στο μέτρο των δυνάμεών του θα βοηθήσει όσο μπορεί.

Αναλυτικά η επιστολή Ράπανου:

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, πρόταση που είχε τη συναίνεση και των προέδρων των άλλων κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνησή σας. Στην πρότασή σας απάντησα θετικά, με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία μας και της ευθύνης που αναλάμβανα.

»Το πρόσφατο συμβάν, που οδήγησε στην εισαγωγή μου σε νοσοκομείο, δείχνει ότι το πρόβλημα της υγείας μου, δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως. Μετά από συζητήσεις που είχα με τους θεράποντες ιατρούς μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας μου, προς το παρόν, δεν είναι αυτή που θα μου επέτρεπε να ασκήσω με πληρότητα και επάρκεια τα καθήκοντά μου. Για το λόγο αυτό λυπούμαι πολύ που δεν μπορώ να αποδεχτώ τελικά την τιμητική πρότασή σας.

»Κύριε πρωθυπουργέ

»Στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει για υπέρβαση της κρίσης και ανάπτυξη της χώρας μας μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής οικογένειας, επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία και να σας διαβεβαιώσω ότι, στο μέτρο των δυνάμεών μου, θα είμαι στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ευόδωση της εθνικής προσπάθειας».

Ο κ. Ράπανος νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Υγεία» και αναμένεται να λάβει εξιτήριο την Τρίτη. Ιατρικές πηγές που επικαλείται το Mega κάνουν λόγο για εύθραυστη κατάσταση της υγείας του κ. Ράπανου, η οποία, αν και βαίνει βελτιούμενη, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Το γραφείο του πρωθυπουργού, έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του κ. Σαμαρά προς τον κ. Ράπανο, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Θέλω πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.

»Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις ‘παρών’. Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, αφού εκφράζει ευχές για ταχεία ανάρρωση στον κ. Ράπανο, επισημαίνει ότι ο αντικαταστάτης του «πρέπει να έχει τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά και να εκπέμπει τα ίδια μηνύματα».

«Η θέση του Υπουργού Οικονομικών είναι πολύ σημαντική και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι ο αντικαταστάτης του πρέπει να έχει τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά και να εκπέμπει τα ίδια μηνύματα και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό» αναφέρει συγκεκριμένα η ΔΗΜΑΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ