Αναζητείται τρόπος για τους πέντε της ΔΕΥΑΙ

Τρόπο για να επιστρέψουν στην εργασία τους οι πέντε εργαζόμενοι που είχαν ακολουθήσει την εθελούσια έξοδο αλλά στη συνέχεια η απόφαση ακυρώθηκε αναζητά η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ.

Αυτό αναφέρεται σε απάντηση του Προέδρου της επιχείρησης Άρη Μπαρτζώκα μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων για έναρξη κινητοποιήσεων.

Ο Σύλλογος εργαζομένων υποστήριζε ότι η διοίκηση λειτουργεί απρόθυμα και άβουλα υποβάλλοντας ερωτήματα ανούσια και σε αναρμόδια όργανα.

Οι πέντε εργαζόμενοι από την ημέρα έκδοσης της απόφασης της Αποκεντρωμένης βρίσκονται στην εργασία τους χωρίς όμως να τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα.

Στην ανακοίνωση από την διοίκηση της ΔΕΥΑΙ αναφέρεται ότι για τη σημερινή κατάσταση «ομηρείας» των πέντε την αποκλειστική ευθύνη φέρει η προηγούμενη Διοίκηση η οποία την τελευταία ημέρα της θητείας της πήρε μη σύννομες αποφάσεις.

«Η παρούσα Διοίκηση κατέβαλε και καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση των εργαζομένων υποβάλλοντας όχι «ανούσια» αλλά ουσιαστικά ερωτήματα για το πώς  (και όχι για το «αν») θα επιστρέψουν στην υπηρεσία, όχι σε «αναρμόδια» όργανα αλλά στα πλέον αρμόδια όργανα (Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, ΟΑΕΔ, Νομική Υπηρεσία της Ένωσης των ΔΕΥΑ και φυσικά σε Νομική Σύμβουλο).

Η καθυστέρηση στη λύση του προβλήματος δεν οφείλεται σε «τυπικά και διαδικαστικά» θέματα αλλά στο γεγονός ότι το πρόβλημα φαίνεται να είναι άγνωστο σε όλες τις υπηρεσίες, χωρίς κάποιο δεδικασμένο.

Η όποια απόφαση πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένη ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα όλων των διαδικασιών», καταλήγει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ