Αναβλήθηκε η συζήτηση για χωροθέτηση πετρελαιοειδών

DHM_SYM_HGOYMENΑναβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας η συζήτηση που είχε ως στόχο την έκφραση άποψης επί της μελέτης για την χωροθέτηση δεξαμενών πετρελαιοειδών, θέμα που σχετίζεται άμεσα και με την μονάδα Ασφαλτικών Σαγιάδας.

Η αναβολή έγινε ύστερα από αίτημα ενός δημοτικού συμβούλου, ο οποίος υποστήριξε ότι καθυστέρησαν να αποσταλούν η εισήγηση και η μελέτη με αποτέλεσμα να μην είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η πρόταση για αναβολή ετέθη σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε.

Η αναβολή πάντως προκαλεί δυσαρέσκεια τόσο στην αιρετή Περιφέρεια όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που περιμένουν εναγωνίως την θέση και του Δήμου Ηγουμενίτσας ώστε να προχωρήσουν σε οριστική λύση ενός φλέγοντος ζητήματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται πάντως στην υπηρεσιακή εισήγηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι προτεινόμενες από τη μελέτη θέσεις είναι οκτώ.

Ο Δήμος απορρίπτει την λύση της Γωνιάς, που μέχρι τώρα φέρονταν ως η επικρατέστερη και καταλληλότερη και τάσσεται υπέρ μιας άλλης λύσης, που μεταφέρει τις δραστηριότητες αυτές στην περιοχή «Γάτα» κοντά στην Πλαταριά.

Οι οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν αποφασίσει να συζητήσει το θέμα, θέμα που είναι μείζον για το νομό Θεσπρωτίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ