Αναβλήθηκε η συνέλευση του ΤΕΙ

TEI_HPEIROYΈκτακτη σύνοδος των προέδρων

Σε αναβολή οδηγήθηκε η 2η συνέλευση του ΤΕΙ Ηπείρου, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Άρτα, λόγω της έκτακτης συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ στην Αθήνα.

Στη συνέλευση που τελικά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, πρόκειται να συζητηθεί το… ακανθώδες θέμα του προϋπολογισμού του ΤΕΙ για το έτος 2012.

Ενός προϋπολογισμού που σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, αλλά και αποφάσεις του προέδρου του ΤΕΙ Γρ. Γκίκα, “μπάζει” πλέον από παντού, αφού μετά το… κούρεμα (λόγω PSI) των αποθεματικών του Ιδρύματος, αυτό δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις ανάγκες σίτισης των σπουδαστών του, ούτε τις ανάγκες φύλαξης των κτιρίων του.

Για τα θέματα αυτά, με τους προέδρους των ΤΕΙ θα συνομιλήσει την Πέμπτη και ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, ο οποίος έχει προσκληθεί για να συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο τους.

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, αναμένεται να θέσουν στη νέα ηγεσία του υπουργείου και το θέμα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και το αίτημα για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των τεχνολογικών ιδρυμάτων, δηλαδή τη δυνατότητα οργάνωσης τρίτου κύκλου σπουδών, που να οδηγεί στην απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ