Αναβλήθηκε η λιτανεία λόγω…βροχής!

AG_TEODORAΗ βροχή επισήμως ήταν η αφορμή για την αναβολή της λιτάνευσης των οστών της Αγίας Θεοδώρας, πολιούχου της Άρτας. Άλλοι βέβαια υποστηρίζουν ότι η λιτανεία αποφεύχθηκε λόγω του φόβου να αποδοκιμαστούν οι πολιτικοί παράγοντες που παραβρίσκονταν στις εκδηλώσεις αλλά κάτι τέτοιο βέβαια δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Η ουσία είναι ότι οι εκδηλώσεις περιορίστηκαν εντός του Ναού της Αγίας με την πανηγυρική θεία λειτουργία και την ομιλία που ακολούθησε.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης ενώ στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου παρέστησαν οι βουλευτές Άρτας κ. κ. Χρήστος Γκόκας και Κώστας Παπασιώζος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, οι Δήμαρχοι Νικ. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, Γ. Καραϊσκάκη κ. Δημήτρης Γαλλίκας, Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης, Σερβίων-Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Στη ζωή και την δράση της Αγίας Θεοδώρας Βασιλίσσης Άρτης, η οποία γεννήθηκε το 1210 στα Σέρβια Κοζάνης, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας ο οποίος τόνισε ότι η Αγία Θεοδώρα με τις αρετές και την πίστη της, μας δίνει τον τρόπο διεξόδου και διαφυγής από την κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ