Αναβλήθηκε για την Τρίτη η δίκη των κτηνοτρόφων

DODONI_8Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη στη μία το μεσημέρι η δίκη του Μιχάλη Τζίμα, του Μιχάλη Κασσή και του Χριστόδουλου Μπαλτογιάννη, εναντίον των οποίων έχει υποβάλλει μήνυση εκπρόσωπος της εταιρίας SI που εξαγόρασε τη Δωδώνη.

Η αίθουσα του δικαστικού μεγάρου ήταν κατάμεστη από κτηνοτρόφους και εκπροσώπους εργαζομένων και σωματείων.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης αίτημα που έκανε αποδεκτό το δικαστήριο, δίνοντας την τριήμερη προθεσμία. Έτσι θα βρεθούν και πάλι στις αίθουσες των δικαστηρίων την Τρίτη στη μία το μεσημέρι, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας και των συλληλητηρίων που ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Μιχάλης Τζίμας σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τόνισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται. «Οι κινήσεις της SI και η είσοδός τους στη βιομηχανία χωρίς καν να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο δείχνει και τις προθέσεις τους… Για μας δεν υπάρχουν νέοι ιδιοκτήτες. Ο αγώνας μας συνεχίζεται με νέα συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας. Όσο για τη μειοψηφία που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ας ρωτήσουν τους πέντε χιλιάδες κτηνοτρόφους. Η απάντηση είναι ΟΧΙ», τόνισε ο κκ. Τζίμας.

Μετά την αναβολή της δίκης δεν έγινε ούτε αυτή του εκπροσώπου της εταιρίας SI κ. Ιωακειμίδη καθώς θα πρέπει να προηγηθεί αυτή των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων της Ηπείρου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς σε δήλωσή του έκανε λόγο για πλιάτσικο στη βιομηχανία και υπογράμμισε ότι με ΜΑΤ και τις διώξεις δεν λύνονται τα προβλήματα.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ακόμη ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα ζητήσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο τον έλεγχο της διαδικασίας. «Όλη η διαδικασία πώλησης της Δωδώνης φαίνεται ότι κρύβει πολλά, αλλά δεν θα την αφήσουμε έτσι. Θα την εξετάσουμε από την αρχή» τόνισε ο κ. Μαντάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ