Αναβιώνουν τα έθιμα του Αι Γιαννού του Ριγανά

AI_GIANNHSΤα πανέμορφα έθιμα του Αι Γιαννιού του Ριγανά, θα αναβιώσουν και φέτος σε πολλά σημεία του Νομού Πρέβεζας. Στις 23 και 24 Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο, οι φωτιές θα ανάψουν με προσάναμμα τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι η Πάργα, όπου τα γραφικά της σοκάκια φωτίζονται από τις φλόγες δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για τους ντόπιους αλλά και για τους τουρίστες που κάθε χρόνο το απολαμβάνουν.

Τον κλήδονα με τα παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια και τις φωτιές στην πλατεία του Συνοικισμού θα αναβιώσει όμως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα . Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου ανήμερα του Αη Γιαννιού μετά τις 8 το βράδυ με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων οι οποίοι θα φέρουν μαζί τους τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια.

Τέλος στη μνήμη του Αι Γιαννιού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύτικα μαζί με τον Αθλητικό σύλλογο της περιοχής διοργανώνουν στις 22 και 23 Ιουνίου πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώνονται με χορευτικά συγκροτήματα και δημοτική βραδιά το Σάββατο στον Μύτικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ