Αναβαθμίζονται οι πολιτιστικές υποδομές

Συνεχής είναι η προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών των Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Αυτό ανέδειξαν με κοινές δηλώσεις τους στη Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Μπαλέτου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Κώστας Γκόγκος.

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τον πολιτισμό μας, για την άυλη αξία του, την αξία της δημιουργίας, τη συμβολή του στη συνοχή της κοινωνίας σε δύσκολους καιρούς», σημείωσε αρχικά ο Δήμαρχος για να αναφερθεί στη συνέχεια στο στρατηγικό σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών και των κτιρίων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό.

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος αναφέρθηκε σε αυτές τις παρεμβάσεις που ξεκίνησαν το 2015 με την πλήρη ανακαίνιση της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία συγκαταλέγεται πια στον κατάλογο με τις υψηλού επιπέδου αίθουσες εκδηλώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Φέτος το φιλόδοξο πρόγραμμα συνεχίζεται και στα πέντε κτίρια του Πνευματικού Κέντρου.

Στις εργασίες αναβάθμισης περιλαμβάνονται βαψίματα και αντικατάσταση κουφωμάτων ώστε η εικόνα που έχουν σήμερα να αλλάξει ριζικά.

Στη Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Μπαλέτου με τους 350 μαθητές κατ’ έτος ήδη έγινε μια σημαντική δουλειά με την αντικατάσταση της στέγης και το μόνο που θυμίζει την προηγούμενη κατάσταση είναι οι παλιές φωτογραφίες που είναι εκτεθειμένες στο χώρο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόγκος.

Ωδείο, Φιλαρμονική, Εικαστικό Εργαστήρι και ΚΔΑΠ ΡΟΔΑ όπου ήδη έχει εγκατασταθεί εργολάβος είναι τα κτίρια όπου θα γίνουν παρεμβάσεις ενώ τέλος και στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» οι εργασίες το ερχόμενο καλοκαίρι θα συνεχιστούν, ολοκληρώνοντας έτσι μια συνολική παρέμβαση αναβάθμισης των υποδομών του Πνευματικού Κέντρου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ