Αναβάλλονται για τον Μάρτιο οι αντικειμενικές

Αναβάλλονται για τον Μάρτιο οι αλλαγές των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, λόγω… τεχνικών προβλημάτων, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο οι νέες τιμές να εφαρμοστούν και στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2018.

Οι αλλαγές στις τιμές ζώνης των ακινήτων σε όλη τη χώρα με στόχο να προσεγγίσουν τα επίπεδα της αγοράς είναι ένα από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης το οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εξήγησαν στους δανειστές ότι είναι αδύνατη η αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών έως το τέλος Δεκεμβρίου, λόγω του χάους που επικρατεί στην αγορά ακινήτων.

Έτσι, δόθηκε τρίμηνη προθεσμία, για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος έως το τέλος Μαρτίου 2018, προκειμένου οι αρμόδιες επιτροπές να ολοκληρώσουν τους σχετικούς πίνακες. Άλλωστε τα προβλήματα στην αναπροσαρμογή των αξιών των ακινήτων είχε επισημάνει πρόσφατα η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, με το κυριότερο να είναι η απουσία συναλλαγών, ώστε να υπάρχει μια τιμή αφετηρίας.

Όμως αυτό εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν το 2018 οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ανεξάρτητα από το πότε θα ισχύσουν οι αντικειμενικές αξίες ο φόρος του 2018 θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ