Ανασκευάζει ο Μπερίσα κατόπιν εορτής

MPERISAΣε ταχεία αναδίπλωση υποχρεώθηκε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις περί Μεγάλης Αλβανίας που οδήγησαν στη ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο. Βέβαια η αναφορά του Μπερίσα στην Αλβανία που φτάνει μέχρι την Πρέβεζα και τα Σκόπια, είχε ως αποτέλεσμα ένα κύμα ακραίων εθνικιστικών μηνυμάτων.

Οι γνωστοί κύκλοι, που συχνά τυγχάνουν μεγάλης προβολής και από μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας – άγνωστο για ποιο λόγο- ξέσπασαν σε ένα ανθελληνικό παραλήρημα, που τέτοιο είχε να καταγραφεί χρόνια.

Η άμεση αντίδραση της Ελληνικής πλευράς με την ματαίωση της επίσκεψης Αβραμόπουλου στην κυριολεξία μέσα από το αεροπλάνο, είχε ως αποτέλεσμα και την αναδίπλωση της Αλβανικής Κυβέρνησης.

Τις απαραίτητες διευκρινίσεις έδωσε η εκπρόσωπος του Αλβανού Πρωθυπουργού Έρλα Μεΐλι .

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης η εκπρόσωπος του Αλβανού πρωθυπουργού τόνισε ότι η δήλωση του Πρωθυπουργού αναφέρεται «στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας, στο Νότο, το Βορρά ή την Ανατολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ