Αναρμόδια η Περιφέρεια για την διαχείριση των υδάτων

potisma kipou

Το ζήτημα της προστασίας του Υδατικού Υποσυστήματος Μιτσικελίου, της ύδρευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων αλλά και της προστατευόμενηςπεριοχής της λίμνης Παμβώτιδας τέθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  μετά από αίτημα της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η συζήτηση ήταν εκτενής με προβληματισμούς από τους εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι αναρμόδια για τη διαχείριση των υδάτων και πρότεινε όπως η Επιτροπή Περιβάλλοντος να απέχει από κάθε ενέργεια σχετικά με την εισήγηση- αίτημα που κατατέθηκε το οποίο χαρακτήρισε «αόριστο και μη τεκμηριωμένο».

«Ισχυρισμοί όπως ‘’.. προχωρούν σε αυθαίρετη, βάσει του ΣΔΛΑΠ Ηπείρου, κατάτμηση του Υπόγειου Υδατικού Υποσυστήματος…’’, δεν συνδυάζονται από κάποια Τεχνική ή άλλου είδους έκθεση ή άλλο επιστημονικό στοιχείο που να στηρίζουν αυτούς (τους ισχυρισμούς). Μάλιστα γίνεται αναφορά σε μια έκθεση του 2005 για ενέργειες του 2017.

Η αναφορά ότι η λίμνη Παμβώτιδα βρίσκεται σε κακή οικολογική κατάσταση, δεν είναι βάσιμη και επίσης κακή οικολογική κατάσταση σημαίνει πιθανή ποιοτική υποβάθμιση των νερών αυτής και όχι κατ`ανάγκη ποσοτική αυτών. Επομένως προτείνεται η Επιτροπή Περιβάλλοντος να απέχει από κάθε ενέργεια σχετικά με το υποβληθέν παντελώς αόριστο και μη τεκμηριωμένο αίτημα, που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητας της», τόνισε  ο Αντιπεριφερειάρχης- Πρόεδρος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα εκκρεμεί απάντηση  στη Βουλή του Υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα επί  ερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ