Αναμενόμενα τα κρούσματα στα σχολεία

1206660717

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό ο Υφουπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ αυξάνονται σε 17 τα ενεργά κρούσματα στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι στην Ήπειρο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολική μονάδα.

Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Γιάννινα έχει τεθεί σε καραντίνα δύο εβδομάδων καθώς επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα στο οικογενειακό της περιβάλλον. Το τμήμα αναμένεται να συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του.

Αναλυτικά: Σε καραντίνα εκπαιδευτικός των Ιωαννίνων

«Σε 13.000 μονάδες, έχουμε 17 κρούσματα». Η συγκεκριμένη κατάσταση δημιουργεί «ανησυχία, αλλά όχι πανικό» ανέφερε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Επιδημιολογικά αναμενόμενα» χαρακτήρισε τα κρούσματα σε σχολεία ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης. Επιπλέον, στα σχολεία υπάρχει ένα «επαρκές πλαίσιο προστασίας», ενώ υπάρχει έγκαιρος εντοπισμός των ύποπτων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κ. Κοντοζαμάνη, οι μάσκες θα δοθούν κανονικά στους μαθητές μετά την αστοχία με τα μεγέθη, καθώς επικαιροποιούνται οι προδιαγραφές. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί «χωρίς κόστος για το κράτος», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ