Ανακοινώσεις για τις έρευνες κοιτασμάτων

ereunes alvania

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις έρευνες κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου θα ανακοινώσει το πρωί της Τρίτης ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, έχοντας στο πλάι του τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, προκειμένου να αναπτύξει το πλάνο της κυβέρνησης για τους υδρογονάνθρακες.

Στην κυβέρνηση ορίζουν ως νούμερο ένα σημείο αναφοράς την πρωτοπορία της Ελλάδας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ένα βήμα ήταν τα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη. Τα επόμενα σχετίζονται με τις επενδύσεις που θα αναπτυχθούν μέσα από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για την πράσινη μετάβαση. “Η προσαρμογή του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα δεν καθυστερεί, δεν αναβάλλει και δε μειώνει, σε καμία περίπτωση, όλες τις δράσεις του προγράμματος για τη δίκαιη μετάβαση, που συνοδεύει την πολιτική της απολιγνιτοποίησης…Είναι μία στρατηγική επιλογή αδιαπραγμάτευτη, είναι ένα προσωπικό δικό μου στοίχημα”, επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ