Ανακοινώσεις για ελάφρυνση των μέτρων το επόμενο 48ωρο

mitsotakis ellinotourkika

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για ελάφρυνση των μέτρων το επόμενο 48ωρο βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα σύνορα της χώρας μας για τους τουρίστες αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαΐου, αλλά και πως περιμένουμε ανακοινώσεις για ελάφρυνση των μέτρων το επόμενο 48ωρο.

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι το σύστημα υγείας μας βρίσκεται υπό πίεση, αλλά τόνισε πως αν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα που πήραμε πριν από ένα μήνα, θα ήμασταν χειρότερα. Επίσης, τόνισε ότι ξέρει πως ο κόσμος έχει κουραστεί και όπως είπε «θα κάνουμε ανακοινώσεις το επόμενο 48ωρο».

Αναφερόμενος στο πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη δημοσιογράφο Julia Chatterley:

«Περιμένω αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι, εξαρτώμαστε πολύ από τον τουρισμό. Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι.

Βλέπουμε ένα νέο κύμα της Covid αυτή την περίοδο. Διατηρούμε έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας τους κανονισμούς του ΕΜΑ.

Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα λόγω Covid. Περιμένω σύντομα επιπέδωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ