Ανακοινώσεις το μεσημέρι για τους οδικούς άξονες

E-65

E-65Τα ψέματα τελείωσαν. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα διαπραγματεύσεων το πλήρωμα του χρόνου και μαζί η ώρα των ανακοινώσεων για την τύχη των οδικών αξόνων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Ιόνια Οδός και ο άξονας Ε-65.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης θα κάνουν δηλώσεις στις 15.30 το μεσημέρι, σχετικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις εταιρίες παραχώρησης για την επανεκκίνηση των εργασιών κατασκευής των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς η επανεκκίνηση των 4 αξόνων είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη και την απασχόληση καθώς πιστεύεται ότι η κατασκευή του θα συμβάλλει ετησίως κατά 2% στο ΑΕΠ της χώρας.

Από τους 4 αυτοκινητόδρομους το ενδιαφέρον στρέφεται στον Ε65 που μεγάλο τμήμα του δρόμου κινδυνεύει με παύση (Καλαμπάκα-Εγνατία) αλλά και στην Ιόνια Οδό, η οποία συνδέεται άμεσα με τον άξονα Κεντρικής Ελλάδας, καθώς την έχει αναλάβει το ίδιο κοινοπρακτικό σχήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ