Αναγκαιότητα η συνέχιση λειτουργίας του ΚΕΝ

KEN_ARTAS_1Την αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργείου Άμυνας για το κλείσιμο του ΚΕΝ Άρτας, ζητά ο τοπικός βουλευτής Χρήστος Γκόκας.

Ο κ. Γκόκας κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο στην οποία επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων.

Ο βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή του πως το ΚΕΝ Άρτας είναι το μοναδικό κέντρο υποδοχής στην περιοχή, που καλύπτει πέραν των νομών της Ηπείρου και άλλους νομούς της Β.Δ. Ελλάδας και νησιών του Ιονίου πως η απόφαση διακοπής της λειτουργίας του, εκτός του ότι παραβλέπει τον πρόσφατο εκσυγχρονισμό των υποδομών του, την επί τόσα χρόνια θετική συμβολή του στην τοπική κοινωνία και οικονομία, θέτει και σε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία όλους τους νεοσυλλέκτους και τις οικογένειές τους που προέρχονται από τις παραπάνω περιοχές.

Επισημαίνει πως η λήψη οποιασδήποτε απόφασης, πέραν της ανάγκης για την περιστολή των λειτουργικών δαπανών δεν μπορεί να παραβλέπει τη σημασία που κατέχει η λειτουργία του κέντρου υποδοχής για τη στήριξη και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και τις μακροχρόνιες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με την τοπική κοινωνία όπως και την αποσαφήνιση των κριτηρίων με τα οποία γίνονται αυτές οι επιλογές σε σχέση και με τα στρατόπεδα άλλων περιοχών, και για το λόγο αυτό ζητά την επανεξέταση της σχετικής απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ