Αναφορά στη Βουλή για τα προβλήματα διανομής στα ΕΛΤΑ

elta

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, βάσει και της επιστολής του Σωματείου Ταχυδρομικών Ηπείρου – Κέρκυρας (Σ.Τ.Η.Κ.).

Το Σωματείο στην επιστολή του κάνει μία αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στα ταχυδρομικά καταστήματα κάθε Νομού της δικαιοδοσίας του, λόγω της εθελούσιας αποχώρησης συναδέλφων τους, κατά την εφαρμογή του νέου μοντέλου διανομής. Οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς η αλληλογραφία καθυστερεί πολύ να φτάσει στους τελικούς αποδέκτες, καθυστερούν συντάξεις και η διανομή του Τύπου, ενώ οι λογαριασμοί έχουν ήδη λήξει όταν παραλαμβάνονται.

Οι πολίτες και οι εξυπηρετούμενοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στον Οργανισμό των ΕΛ.ΤΑ., αντίθετα με την προτίμηση που έδειχναν επί χρόνια προς τις υπηρεσίες του.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Σωματείου, επισημαίνουν ότι εξαιτίας της τραγικής κατάστασης που επικρατεί οι εν ενεργεία υπάλληλοι δέχονται τη βοήθεια των συναδέλφων τους που αποχώρησαν, καθώς δεν είναι εφικτό να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς και η πίεση που δέχονται έχει συνέπειες στην προσωπική τους υγεία.

Ο κ. Γκόκας έχει κατ’ επανάληψη αναδείξει το θέμα, όπως και με την υπ’ αριθμ.: 3700/29-1-21 Ερώτησή του, καθώς τα προβλήματα της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης από τα ΕΛ.ΤΑ. ήταν ορατά εδώ και καιρό, αλλά τώρα είναι σε τραγική κατάσταση. Οι συνέπειες αυτές είναι γνωστές και στην Άρτα, και διαπιστώνονται σε καθημερινή βάση απ’ όλους. Γι’ αυτό και καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους την εκτενή επιστολή του Σ.Τ.Η.Κ. και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες με επανεξέταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΕΛ.ΤΑ., για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ