Αναφορά για τις μετακινήσεις προσωπικού από το ΚΥ Άρτας

GIATROS SYNT14

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Άρτας Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε Αναφορά, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη, σχετικά με την μετακίνηση του υγειονομικού προσωπικού του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κ.Υ. Άρτας στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Με την Αναφορά του ο κ. Γκόκας επισημαίνει ότι, σε καταγγελία της ΠΟΕ- ΠΦΥ τονίζεται ότι το υγειονομικό προσωπικό του ακτινολογικού εργαστηρίου του Κ.Υ Άρτας, άδικα και αναίτια μετακινείται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Άρτας, των οποίων ο αριθμός που εξυπηρετούνται μηνιαίως από το  Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Άρτας, ξεπερνά τους 500 έως και 600.

Επίσης στο έγγραφο αυτό υπογραμμίζεται, ότι στο συγκεκριμένο εργαστήριο υπηρετούν μόλις δύο εργαζόμενοι ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, εκ των οποίων, ο ένας υπάλληλος διαρκώς μετακινείται το τελευταίο έτος στο Γ.Ν. Άρτας, και ο δεύτερος υπάλληλος, είναι Ακτινοδιαγνώστης Ιατρός, που και αυτός μετακινείται, ενώ παρατίθενται και συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στο αντίστοιχο εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Επίσης, επισημαίνει ότι για τους λόγους αυτούς, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΠΦΥ, ζητούν την άμεση ανάκληση των αποφάσεων μετακίνησης του υγειονομικού προσωπικού που στελεχώνει το  Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Άρτας.

Κλείνοντας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί το υγειονομικό προσωπικό του Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο Κ.Υ. Άρτας, αλλά και να ενισχυθεί με νέες προσλήψεις και να ενημερωθεί για τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειες από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ