Αναφορά για τα self test σε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις

self test

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, σχετικά με την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, σύμφωνα με την οποία ζητά να διατίθενται δωρεάν τα self tests που χρειάζεται κάθε επιχείρηση ανά εβδομάδα για τους εργαζομένους της και τους επιχειρηματίες.

Αναλυτικά επισημαίνει ότι εδώ και μήνες ο εν λόγω Εμπορικός Σύλλογος έχει προτείνει αυστηρότερα υγειονομικά μέτρα για να μην κλείνουν οι επιχειρήσεις στα απαγορευτικά μετακίνησης, και ενώ ακολουθούν πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερώθηκαν από σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι πρέπει οι επιχειρηματίες να επιβαρύνονται με το κόστος του ενός εκ των δύο self tests που είναι υποχρεωτικό να κάνουν κάθε εβδομάδα οι εργαζόμενοι.

Επιπρόσθετα αναφέρει ότι σε μία περίοδο όπου ο επιχειρηματικός κλάδος έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα και προσπαθεί να ορθοποδήσει, πέραν των εξόδων για τα υγειονομικά υλικά (μάσκες, αντισηπτικό), καλείται να επιβαρυνθεί με ένα επιπλέον κόστος.

Τέλος ο κ. Γκόκας καλεί τους κυρίους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους το δίκαιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και να τον ενημερώσουν για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ