Από 27 Νοεμβρίου αυξήσεις και αναδρομικά στους ενστόλους

ASTYKAMERA

ASTYKAMERAΑπό τα τέλη Νοεμβρίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους ένστολους, κατ’ εφαρμογήν των καταδικαστικών για το Δημόσιο αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Έτσι, περίπου 300.000 υπηρετούντες και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα δουν τις αποδοχές τους να αποκαθίστανται κατά ήμισυ σε σχέση με τα όσα έπαιρναν έως τον Ιούλιο του 2012.

Η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Για τους εν ενεργεία ένστολους η αναπροσαρμογή του μισθού και τα αναδρομικά της περιόδου Ιουλίου – Δεκεμβρίου θα γίνει στις 27 του μήνα, ενώ
Για τους απόστρατους, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε η αυξημένη σύνταξη και τα αναδρομικά να δοθούν στις 22 Δεκεμβρίου.
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, λόγω των αυξημένων τεχνικών απαιτήσεων του εγχειρήματος, να καταβληθεί κατ’ αρχήν μέρος αυτών των αναδρομικών ή στη χειρότερη περίπτωση, μόνον η αυξημένη σύνταξη.

Όσον αφορά στα αναδρομικά της διετίας Αυγούστου 2012- Ιουνίου 2014, ύψους περίπου 315 εκατ. ευρώ, θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Ιανουάριο και θα εξοφληθούν σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Ο βασικός μισθός Λοχαγού θα διαμορφωθεί στα 972 € από 928 € (+ 44 €), του Αντισυνταγματάρχη στα 1.092 € από 1.033 € (+ 59 €), του Ταξίαρχου στα 1.412 € από 1.313 € (+ 99 €).

Μόνο για την αναπροσαρμογή μισθών, επιδομάτων και συντάξεων του δευτέρου εξαμήνου του έτους, απαιτούνται περίπου 92 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται, δε, ότι μόνο από την αναδρομική αύξηση των βασικών μισθών τους, οι αποδοχές του επόμενου μήνα θα είναι αυξημένες από 33 έως και 1.160 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ