Αν. Μπέζας: Θα το πιούμε το πικρό ποτήρι….

MPEZAS_AΤα νέα μέτρα που καλείται να λάβει η Κυβέρνηση και αποτελούν έναν ακόμη εφιάλτη για τον ελληνικό λαό μονοπώλησαν τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του βουλευτή Αντώνη Μπέζα.

Ο κ. Μπέζας αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, αναγνώρισε όμως ότι πρόκειται για πικρό ποτήρι, αλλά το τελευταίο.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, γίνεται προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν οι επώδυνες περικοπές. Γίνεται προσπάθεια, όσο είναι δυνατόν, να μην είναι οριζόντιες. Γίνεται προσπάθεια να είναι οι τελευταίες. Έχουμε πλήρη γνώση του τι αποφασίζεται από τη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη, αλλά έχουμε ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι θα είναι το τελευταίο «πικρό ποτήρι», που πρέπει να πιούμε. Ότι είναι η αρχή μιας νέας σελίδας για την Ελλάδα, και μόλις περάσουν αυτά τα δύσκολα μέτρα και υπάρξει η εκταμίευση των δόσεων που έπρεπε να είχαμε λάβει από καιρό, θα σταματήσουμε τον κατήφορο και θα πάμε μπροστά προς την ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Μπέζας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε εκτενώς στην κερδοσκοπία των πολιτικών άκρων, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση όλων να καταδικάσουν φαινόμενα όπως ο εξτρεμιστικός και ο λαϊκισμός.

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά του στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, καθώς υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός δεν μπορούσε να ακυρωθεί με πολιτική απόφαση. Φυσικά αυτό που δεν ανέφερε είναι ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως πολιτική βούληση για ακύρωση του διαγωνισμού καθώς τέτοια δεν διαφάνηκε σε καμία από τις φάσεις της. Αντιθέτως υπήρξε μία ολοφάνερη προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση προφανώς για να πάρει η κυβέρνηση τα εύσημα της τρόικας στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Ωστόσο θα πρέπει να αναγνωριστεί το γεγονός ότι ο κ. Μπέζας είναι ο μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο, που μετά την ανακοίνωση πώλησης τοποθετείται δημόσια για τη Δωδώνη. Κι έχει αξία το γεγονός ότι κρατά αποστάσεις από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού καθώς σημειώνει ότι την ευθύνη έχουν όσοι τον διενήργησαν.

«Όσον αφορά στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αυτό είναι ευθύνη αυτών που τον διενήργησαν. Εκείνο το οποίο εμείς θα παρακολουθούμε συστηματικά – και αυτό είναι το μήνυμά μας προς τους αγοραστές – είναι η συνέχεια στην ανάπτυξη της εταιρείας, η διαφύλαξη της ζώνης γάλακτος, η παραμονή της παραγωγικής διαδικασίας και των μελλοντικών επενδύσεων στην Ήπειρο και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, με γνώμονα πάντα το όφελος των τοπικών παραγωγών και τη συμβολή της Δωδώνης στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας», ανέφερε. Βέβαια το δια ταύτα δεν απαντάται…. Η ανάπτυξη της εταιρίας, οι μελλοντικές επενδύσεις, οι θέσεις εργασίας και η συμβολή της Δωδώνης στην τοπική οικονομία, δεν μπορούν να επιτευχθούν με πολιτικές αποφάσεις (όπως δεν μπορούσε να ακυρωθεί και ο διαγωνισμός) αλλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις ενός ιδιώτη, τον οποίο ακόμη οι Ηπειρώτες δεν το ξέρουν.

Τέλος αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών σημείωσε ότι η ιδιοκτησία τους θα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Ειδικά για τον ΟΛΗΓ, θα έχει προηγηθεί η διευθέτηση όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τη χερσαία ζώνη στην Ηγουμενίτσα, την Πλαταριά και τα Σύβοτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ