Αμυράς: Την επόμενη βδομάδα το σχέδιο Προεδρικού για τη λίμνη

limni panoramiki

Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η ειδική μελέτη για το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας της λίμνης των Ιωαννίνων.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ήπειρος TV1 και τη Γιώτα Σταύρου.

Όπως είπε η διαδικασία ολοκληρώνεται και εντός της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί από τους μελετητές και με την έγκριση του Υπουργείου στη δημοσιότητα. Για ένα μήνα θα εξελιχθεί η δημόσια διαβούλευση. Φορείς, σύλλογοι και πολίτες θα μπορούν να καταθέσουν προτάσεις και παρατηρήσεις με τον Υφυπουργό να αναφέρει πως «ότι είναι τεκμηριωμένο θα ενσωματωθεί».

Σημείωσε δε ότι το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους κάτι που μπορεί να βοηθήσει ώστε η διαδικασία της διαβούλευσης να είναι ουσιαστική.

Πρόθεση του Υπουργείου, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, είναι το Προεδρικό Διάταγμα να έχει υπογραφεί εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους.

Ο κ. Αμυράς είπε για μία ακόμη φορά ότι θα προχωρήσουν σημειακές αλλαγές στην οριοθέτηση της λίμνης. Σκοπός είναι η διαδικασία να προχωρήσει παράλληλα και ταυτόχρονα με το Προεδρικό Διάταγμα.

Οι αλλαγές αυτές εξετάζονται από υπηρεσιακούς παράγοντες και ο Υφυπουργός αναμένει τις προτάσεις τους και το πόρισμα. Αναγνώρισε πάντως δημόσια ότι πρόκειται για μία διαδικασία πολύπλοκη νομικά και τεχνοκρατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ