Αμυράς: Να γίνει ΕΚΑΒ και στα Β. Τζουμέρκα

amiras-giorgos

Την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στην έδρα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς οι ανάγκες της περιοχής σε περιπτώσεις άμεσης επέμβασης σοβαρών και έκτακτων περιστατικών δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον ασθενοφόρο και το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Πραμάντων.

Ο βουλευτής τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταθέσει ως Αναφορά το αίτημα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων προς το υπουργείο Υγείας και επανέρχεται επιμένοντας σχετικά, καθώς ο πληθυσμός της περιοχής σχεδόν πενταπλασιάζεται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και η δημιουργία ενός παραρτήματος ΕΚΑΒ αποτελεί πραγματική ανάγκη που θα εξυπηρετεί τοπικές κοινότητες και πέραν της επικράτειας του.

Η ερώτηση

Η περιοχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων είναι μια ορεινή περιοχή, με έντονο ανάγλυφο κι έντονες υψομετρικές διακυμάνσεις, με δύσκολη πρόσβαση στα αστικά κέντρα και με πληθυσμό που πενταπλασιάζεται κατά τη θερινή περίοδο.

Η ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στην έδρα του Δήμου αποτελεί επιτακτική ανάγκη που θα εξυπηρετεί τοπικές κοινότητες και πέραν της επικράτειας του. Επισημαίνεται ότι οι ανάγκες της περιοχής σε περιπτώσεις άμεσης επέμβασης σοβαρών και έκτακτων περιστατικών δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον ασθενοφόρο και το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Πραμάντων.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει ζητήσει με αίτημα την ίδρυση του παραρτήματος ΕΚΑΒ, το οποίο και είχα καταθέσει ως Αναφορά τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ